Bel: 06 815 37 886

Elektro Acupunctuur

Elektro Acupunctuur

Elektro Acupunctuur

Elektro Acupunctuur is een interessante toevoeging aan de andere vormen van acupunctuur. Dit door een laag intense stroom op de naalden te zetten, waardoor de therapeutische effecten in sommige gevallen groter worden.

Vooral bij pijnbehandeling is de Elektro Acupunctuur een mooie aanwinst. Deze vorm van acupunctuur wordt vaak ingezet bij moeilijk te behandelen pijnsyndromen en ook bij de behandeling van verlammingen volgend op een beroerte.

De behandeling bestaat uit een half uur tot drie kwartier, waarna het effect van Elektro Acupunctuur direct gemerkt moet worden. Voor de directe pijnstilling wordt een stroom met 100 Hertz gebruikt. Na de stimulatie met deze frequentie echter, komt de pijn vaak weer opzetten. Bij het gebruik van 2 Hertz ontstaat er een pijnstilling die langduriger stand houdt, vaak echter treedt dan niet direct de pijnstilling op. Daarom is de combinatie van 100 Herz en 2 Herz de optimale behandeling van pijnklachten.

Prof.dr. Han heeft veel onderzoek gedaan naar de effecten van Elektro Acupunctuur bij het afwisselend aanbieden van beide frequenties. Deze techniek heeft het effect dat er direct pijnstilling ontstaat en dat deze pijnstilling ook langer blijft.

Academische anesthesisten gebruiken deze methode soms ook, maar spreken dan van subcutane elektrostimulatie.