Bel: 06 815 37 886

Ervaringen

Ervaringen

Pijn in been

Hier onder deel ik mijn ervaring met, Acupunctuur, met Daan Dirkson.
6 jaar geleden ben ik gevallen met de fiets.
Veel pijn in m’n rechter been
Naar de dokter, 5 therapeuten zelfs, daarna 1 manueel therapeut.
Niets hielp.
’s Nachts werd ik wakker van de pijn.
Toen las ik van de acupunctuur praktijk van Daan
Ik gebeld, dood eng en nerveus.
Toen ik op de behandeltafel lag, bibberde ik en Daan dacht dat ik het koud had.
Zo nerveus was ik.
Maar pijn deed het helemaal niet.
Na 3 weken kon ik weer slapen, was ik van de pijn af.
Ook had ik last van onrustige benen, ’s avonds ’n naar gevoel,
kon mijn benen niet stil houden.
Daan heeft dat ook behandeld.
Dus na 3 maanden!!!Ben ik van mijn klachten af!!!

Dank Daan!!!

Mevr. M. van der Oord (1935)

Achillespees

Ik liep al een tijd met Achilles pees klachten die ook behandeld werd door de fysiotherapeut. Dit duurde me te lang dus ben ben bij Daan Dirkson terecht gekomen.

Hij behandelde me een aantal keren en ik moet even vermelden dat hardlopen mijn passie is en dat ik dit nu niet kon doen door mijn klachten. Na een aantal behandelingen van Daan kon ik toch weer rustig gaan joggen en uiteindelijk loop ik nu weer 7,5 km .

Ik ben er nog niet maar zonder Daan zou ik niet zover zijn gekomen. Ik wil het gaan uitbouwen tot 10 km. Ik ben dus heel blij dat Daan op mijn pad is gekomen. Ik zou hem zeker aan iedereen aanbevelen.

Groetjes Judith. ?

Schouderpijn
Ik kreeg last van werkhouding gerelateerde klachten over een spiergroep van nek naar schouder
na een 4 tal keren bij de fysiotherapeut behandeld te zijn -wel aangenaam echter zonder een  positief resultaat-ben ik bij daan………terechtgekomen

Met een zorgvuldige anamnese en een professionele acupunctuur behandeling van één zitting waren de klachten direct verdwenen.
Ik werk zelf in de gezondheidszorg en het is geweldig. Zo snel had ik niet op herstel gerekend.

De klachten kwamen na een week in milde vorm nog even terug, maar zijn zonder dat daarvoor verdere behandelingen bij Daan nodig was weer afgezakt en weggebleven

Alle lof en een aanrader,

Hans Tijdeman


Hevige pijn na scooterongeval
Ik ben na een scooter ongeval met een grote been wond eerst terecht gekomen bij fysiotherapeut Ron Dekker. Tijdens de laatste behandelingen bij hem gaf hij mij het advies om eens contact op te nemen met een acupuncturist die kon misschien nog wat meer met mijn been bereiken i.v.m de pijn die maar bleef.

Hij adviseerde mij Daan Dirkson van Dirkson acupuntuur aan.

Ik heb hem gebeld en een afspraak gemaakt. Het eerste contact met Daan was erg prettig  hij luisterde naar mijn verhaal en daarna begon hij met uitleg te geven daar ik nog nooit bij een acupuncturist was geweest.

Wat heel fijn was dat hij zich erg erg in verdiepte en zocht naar de juiste behandelmethode en dat tevens ook nog met mede acupuncturisten besprak om dat dit soort wonden met de pijn erbij niet altijd voorkomt.

Na een paar behandelingen schoot het in 1 keer in mijn rug dus ik belde Daan op om te zeggen dat ik niet kon komen maar hij zei probeer te komen want daar kan ik juist goed mee helpen. En ja hoor buiten om dat hij mijn been behandelde hielp hij mij binnen 2 keer van mijn rug pijn af.

Nu ben ik een paar behandelingen verder aan mijn been en dat scheelt een stuk in de pijn. De pijn van de wond bij mijn knie die tot driekwart in mijn bovenbeen zat is een stuk terug gedrongen.

Ik heb Daan ervaren als een fijn mens die je op je gemak stelt. Die luistert naar de dingen die je aan geeft. Die zeer professioneel werkt. Die de tijd voor je neemt.

Als ik in de toekomst een acupuncturist nodig heb of denk dat ik daarmee geholpen zou kunnen worden zou ik zeer zeker hem weer bellen voor een afspraak en/of behandeling.

En als laatste zou ik willen zeggen dat ik hem als eerste zou aanbevelen omdat ik de behandelingen en zijn fijne karakter als mens en acupuncturist als heel fijn heb ervaren.

Met vriendelijke groet

Inge Kortekaas-Broekhoff

DSC_2575“Mijn naam is Geer Schokker. Ik ben 46 jaar en moeder van drie kinderen. Sporten doe ik graag zo’n vier tot vijf keer per week. Ik doe aan fitness, spinning en yoga. Samen met mijn man run ik een eigen uitvaartbedrijf.”

“In mijn werk moet ik soms zwaar en veel tillen. Door mijn werk en het intensieve sporten heb ik regelmatig last van stijve spieren en rugpijn. Ook heb ik pijnklachten aan mijn elleboog. Voor de spierklachten heb ik inmiddels het traject van masseurs en fysiotherapie doorlopen.

Helaas blijven de klachten terug komen.

Sinds kort laat ik mij nu behandelen door acupuncturist Daan Dirkson. Bij deze behandeling worden op verschillende punten in mijn rug/spieren kleine naaldjes geprikt. Bij de afgelopen behandeling heeft hij zelfs hele kleine naaldjes laten zitten, zodat er continu effect is. De acupuncturist heeft mij nu vier keer behandeld en ik merk aanzienlijke verbetering in de rug. Het lijkt erop dat blokkades in mijn spieren worden opgeheven. Ik voel dat acupunctuur op de langere termijn meer effect heeft dan bij de andere zorgverleners waar ik ben geweest”.

“Mijn zoon woont in het noorden.
 Hij wordt binnenkort vader. Op zich natuurlijk een fantastische gebeurtenis, ware het niet dat zijn vrouw en ik het totaal niet met elkaar kunnen vinden. Zij interpreteert alles wat 
ik zeg totaal anders dan ik het bedoel.
 Een zeer vervelende situatie.”

“Dan is er ook nog mijn moeder. We hebben haar vorige maand verhuisd naar een ander appartement. Een hele onderneming. Nu blijkt ze ernstig ziek te zijn. Ze is dan wel oud, maar toch… het is wel je moeder. Nu ga ik zoveel mogelijk naar haar toe om haar gezelschap te houden en te helpen, daar waar ik kan. Vorige week kreeg ik te horen dat een goede kennis van mij kanker heeft. Dat kan er ook nog wel bij. 
Twee dagen werken per week en een gezin thuis waar ik voor moet zorgen. Dat valt niet mee met zoveel sores om me heen. Ik merk dat ik eerder uit mijn slof schiet. Dan reageer ik veel heftiger dan dat ik normaal zou doen. Door alle zorgen slaap ik ook slecht. Ik val wel in slaap, maar dan wordt ik midden in de nacht wakker en dan heb ik ‘mijn tuk uit’. Ik heb overdag nergens zin in en heb zeker geen puf meer om iets te ondernemen laat staan te gaan sporten.

Via een collega kwam ik terecht bij acupuncturist Daan Dirkson. Hij heeft mij nu een aantal keren behandeld en ik merk duidelijk verbetering.

Ik kan situaties weer wat beter aan en de migraineaanval, die ik laatst voelde opkomen, zette gelukkig niet door. Af en toe komt de spanning wel naar boven, maar ik ga er nu beter mee om. Waar ik eerst hele scenario’s bedacht, doe ik het probleem, (zolang ik er niets mee kan) nu in een ‘tupperwareschaaltje’ en zet ik het in de koelkast. Want dat doet acupunctuur ook. Het geeft je de energie om de dingen beter aan te kunnen. Bovendien heb ik een goede ‘klik’ met hem en vind ik het allemaal zeer interessant”.


Hoofdpijn en migraine
Rob Wels had jarenlang hoofdpijn en migraine. De reguliere gezondheidszorg hielp hem niet meer. Via zijn vrouw kwam hij terecht bij Daan Dirkson;

“De ene bètablokker na de andere kreeg ik voorgeschreven. De bijverschijnselen zijn ronduit vervelend. Sceptisch als ik was, besloot ik toch maar eens acupunctuur te proberen.

Ik ben gevoelig voor luchtdruk. Wanneer het volgende week zou gaan sneeuwen, kon ik dat vertellen, aan de hand van de hoofdpijn die ik had. Ook sliep ik slecht. Mijn werk als onderwijzer in het speciaal onderwijs is zwaar en brengt best veel zorgen met zich mee. Nachtenlang lag ik te piekeren en sliep ik erg slecht. Bovendien had ik regelmatig last van spanning in mijn nek”, vertelt Rob.

Bij de acupuncturist kwam Rob erachter dat hij allergieën heeft voor de Iep, voor mosselen en voor wol.

Met speciale technieken onderzoekt de acupuncturist waar de druk vandaan komt. Zo kan hij deze rechtstreeks behandelen. Er worden naaldjes geplaatst tussen de ogen, in de oren, de benen en de nek.

“Dit voorjaar heb ik geen medicijnen meer genomen voor de allergie. Gelukkig heb ik geen last gehad ervan, of van bijholteontstekingen, die ik altijd had. Ik slaap beter, omdat ik wat minder pieker. De hoofdpijn is beduidend minder. Voor de zomervakantie heb ik de laatste van 10 behandelingen gehad. Nu ga ik even aankijken hoe het gaat. Maar ik ben zeer enthousiast over acupunctuur”, aldus Rob.


Eczeem klachten
Joke de Jong: “Reguliere geneeskunde geen effect”

Acupunctuur ook heilzaam bij eczeem

Kloven, vocht, roodheid en een huid die eraf schilfert. Joke de Jong heeft eczeem op handen en voeten en dit belemmert haar in haar werk als schoonmaakster. “Bij de reguliere geneeskunde heb ik geen baat, omdat ik allergisch ben voor heel veel stoffen. Ook van lichttherapie kreeg ik een allergische reactie,”vertelt Joke.

Al vier jaar kampt zij met pijnlijke handen en voeten. Lopen met schoenen aan is zeer ongemakkelijk. Tijdens het schoonmaken moet ze speciale handschoenen dragen. Sinds twee jaar is ze onder behandeling van de acupuncturist. En met succes!

Gedurende de tijd dat zij onder behandeling is, worden de klachten beduidend minder. “Mijn vingertoppen lagen open en ze zijn weer hersteld. Ook de kloven zijn veel minder. De acupuncturist kijkt verder. Mijn voedingspatroon werd onder de loep genomen. Ik kreeg pillen voor de darmflora en had ik daar veel baat bij. Verkouden? Dat wordt ook direct behandeld. Het hele lichaam wordt kalmer door een behandeling,” zegt Joke de Jong.

Acupunctuur wordt vaak vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Dit verschilt uiteraard per pakket en verzekeraar. Joke heeft minimaal één behandeling per week nodig. Helaas is dit niet haalbaar vanwege de beperkte vergoeding. “Maar op 1 januari maak ik meteen weer een afspraak,” zegt Joke.

Geen Pijn meer

In november begon mijn onderbeen ontzetten pijn te doen. Ik dacht dat het kwam door het intapen van mijn been nadat mijn been in het gips heeft gezeten i.v.m. met een botbreuk.

De arts zei dat het intapen niet de oorzaak kon zijn en verwees me door naar een dystrofie arts. Deze specialist kon niet verklaren waardoor dystrofie ontstaat, maar vertelde dat het vaak voorkomt na een botbreuk.

Zeker drie maanden ben ik onder behandeling geweest. Er werden elektrische stoten door mijn been gedaan. Omdat het niets hielp, ben ik daar mee gestopt.

Ik was gewend om van alles te doen, maar dat ging niet meer vanwege de pijn.

Een vriendin gaf me de tip om eens naar een acupuncturist te gaan. En ik ben blij dat ik dat opgevolgd heb.

Het viel ontzettend, ik dacht dat het heel lang zou gaan duren.

Al na drie behandelingen was de pijn gehalveerd.

De pijn was zo goed als weg na vijf behandelingen. Het was zo fijn om weer gewoon de dingen te doen die ik gewend was.

Ik heb toen samen met Daan besloten de rest op eigen kracht te gaan proberen.

Marie Veldtman


Opvliegers
Vier weken geleden zocht ik wanhopig op het Internet naar een oplossing voor mijn opvliegers.

Die waren heel hevig, minimaal 1 uur (dag en nacht). Sommigen duurden wel 20 minuten, en het weet liep letterlijk langs mijn lichaam.

Ik vond een site onder acupunctuur die veelbelovend was.

Zo belandde ik bij Daan Dirkson en het wonderbaarlijke gebeurde. Al na 1 keer werd het stukken beter.

Een een paar dagen na de 1ste keer stopten de opvliegerd!!

Ik ga straks voor de 4de keer, waarschijnlijk de laatste.

Zoals jullie zullen begrijpen ben ik dolblij.

Ik voel me weer mezelf, slaap weer goed en voel me niet meer de hele dag vies en plakkerig.

Met vriendelijke groet

Anja Herberich


Stekende pijn in voet
Met aanhoudende klachten van hardnekkige brandende en stekende pijn aan mijn linker voetzool heb ik ten einde raad mijn huisarts verzocht om doorverwijzing naar de Acupunctuur.

Na behandeling van Acupuncturist Daan Dirkson zijn mijn klachten verdwenen en loop ik weer geheel pijnloos!

Haarlem okt.2014

Anna Erdtsieck