Bel: 06 815 37 886

Over Daan

Over Daan

Mijn naam is Daan Dirkson. Begin 2014 ben ik een portret Daan Dirksonpraktijk in Haarlem begonnen. Aan de Nieuwe Groenmarkt wel te verstaan.
Samen met mijn twee kinderen woon ik al vanaf 2011 in het centrum van deze fijne stad. Nadat ik een paar jaar in een praktijk in Alkmaar en later nog in Volendam gewerkt heb, werd het tijd voor een eigen plek, dichter bij huis. Het geluk wilde dat ik bij fysiotherapeut Ron Dekker een ruimte kon delen. Samen met pedicure Sylwia Kolanko hebben we met z’n drieën een mooie plek midden in het centrum, waar we dagelijks mensen verder helpen.
Om me verdienstelijker te maken voor mijn vakgebied binnen Nederland ben ik in 2015 meer betrokken geraakt bij de beroepsvereniging NVTCG Zhong, waar ik zo nu en dan mee help bij activiteiten.

Hoe ik bij Acupunctuur ben uitgekomen

Sinds 1997 beoefen ik de Oosterse krijgskunst Tai Ki Kenpo Mawashi Geri tijdens een demonstratie op het Tai Chi festival in 2007onder de bezielende begeleiding van Sensei Jan Kallenbach. Daar leerde ik over Tai Chi en Qigong en hoe je je lichaam kan onderhouden met behulp van beweging, ademhaling en meditatie. Al snel werden de principes van Yin en Yang me duidelijker en ben ik me meer gaan verdiepen in het eeuwenoude gedachtegoed van de Oriënt.

Van het werk wat ik in de IT sector toen deed ging mijn hart niet bepaald sneller kloppen. Ik miste het directe contact met mensen en het gevoel dat je iets wezenlijks kan toevoegen.

Mijn interesse in de Chinese Geneeskunde werd steeds groter en het werd mij ook duidelijker dat iets wat zo dicht bij onze ware natuur staat en zo krachtig is, dat het al duizenden jaren mensen helpt om gezond te blijven, veel beter bij mij past.

In 2003 besloot ik een opleiding tot Acupuncturist te gaan volgen. Ik vond een geschikte plek bij de Shen Zhou Open University. Omdat dit een onderdeel van een Chinese Medical Center is, gaf dit veel voordeel bij het lopen van stages en het inkopen van materialen.

Paralel aan de 3 jarige opleiding Traditional Chinese Medicine volgde ik de 2 jarige opleiding Western Basic Medicine. Beide waren op HBO niveau en in de Engelse taal. Dat was flink aanpoten, maar evengoed voelde ik mij als een vis in het water.